top of page

Fogelstad gästspelar på Galleri Bellman i Stockholm

12 - 17 januari 2024 - Galleri Bellman, Stockholm


När vi i januari i år visade vår utställning och verksamhet på Galleri Bellman i Stockholm blev det succé. Så nu gör vi det igen!


Den 12 - 17 januari 2024 kan ni besöka oss på Galleri Bellman, på Södermalm i Stockholm.

Vi tar med oss vår fina utställning om Fogelstad kvinnliga medborgarskola, och varje kväll har vi spännande föredrag och panelsamtal. Årets tema är DEMOKRATI.


Här är hela programmet:


Fredag 12 januari.

17.00 - 20.00

Vernissage! Kom och fira med oss när vi öppnar utställningen om Fogelstad kvinnliga medborgarskola.


Lördag 13 januari.

11.30 - 12.30

Välfärdsbrott mot kommuner och regioner - ett hot mot demokratin?

Anna-Lena Johansson (L) ordförande vård- och omsorgsnämnden i Sollentuna och Towe Bengtsson (V), kommunalråd Sundbyberg, i ett samtal om kriminalitet som riktas mot välfärdssystemet. Samtalsledare är Ingrid Hjalmarsson, från Vänföreningen Fogelstad.


Lördag 13 januari.

13.00 - 14.30

Hana al Khamri, journalist, författare och föreläsare som inledde sin journalistiska bana på en tidningsredaktion med könssegregerade lokaler i staden Jidda i Saudiarabien. Många känner igen henne från det hyllade sommarpratet 2022. Samtalsledare är Josefine Hellroth Larsson, ordförande i Vänföreningen Fogelstad.


Lördag 13 januari.

15.00 - 17.00

Douglas Malm Rath, styrelsemedlem i Aurora, en ungdomsledd grupp som nu stämmer svenska staten i allmän domstol för att de inte behandlar klimatkrisen som en kris, samtalar med hållbarhetsexpert Evis Widlund Tedros.


Söndag 14 januari.

11.00 - 12.00

Körworkshop med Katarina Henryson.

På Fogelstad kvinnliga medborgarskola sjöng alla kursdeltagare i kör varje morgon, tillsammans med körledaren Elsa Stenhammar. Här kan du sjunga tillsammans med Fogelstad kvinnliga medborgarskola igen!

Katarina Henryson är kanske mest känd som en av originalmedlemmarna i The Real Group.

Max 40 personer kan vara med i workshopen. Först till kvarn gäller!

Maila din anmälan till tjia@torpe.se


Söndag 14 januari.

13.00 - 14.30

Barnen, lagen och gängkriminaliteten

Camilla Salazar Atias, kriminolog och ansvarig för Fryshusets sociala verksamheter samtalar med Charlotte Signal från Insamlingsstiftelsen Fogelstad.


Söndag 14 januari.

15.00 - 17.00

Make democracy great again

Filmaren och författaren Jan Scherman om sin dokumentärfilm "Make democracy great again". En film i vilken han vill visa att läget är kritiskt, men att det går att vända. Hopp finns. Samtalsledare är Maria Johansson från Insamlingsstiftelsen Fogelstad.


Måndag 15 januari.

18.00 - 20.00

Vad händer med public service?

Sofia Näsström, professor i statsvetenskap, och Kristina Axén Ohlin (M), medlem i den parlamentariska kommitté som ska utreda hur public service ska fungera 2026 -2033 i ett samtal med Christina Jutterström från oberoende public service utredningen.


Tisdag 16 januari.

18.00 - 20.00

Vad bildning kan göra som inte kunskap ensam kan

Sverker Sörlin, idéhistoriker och professor i miljöhistoria, och Christina Jutterström samtalar om bildningens roll utifrån sina böcker "Till bildningens försvar" och "Kvinnorna kring sjön Björken".


Onsdag 17 januari.

18.00 - 20.00

Är EU demokratiskt?

Jytte Guteland (S), tidigare EU-parlamentariker, om att arbeta politiskt i EU. Samtalsledare är filmaren Lisa Wahlbom som 2019 följde fyra EU-parlamentariker i ett helt år. Något som utmynnade i tv-serien "Bryssel calling".


UTSTÄLLNINGEN om Fogelstad kvinnliga medborgarskola är öppen för visningar måndag till onsdag 10.00 - 17.00.

Är ni en grupp som vill komma och bli guidade? Kontakta johannesson.ebba@gmail.com

Comments


bottom of page