top of page

Arrangera en skrivarhelg på Fogelstad - så här gör du!
Anna Magnusson, medlem i Vänföreningen Fogelstad, arrangerar i år för tredje gången en skrivarhelg på Fogelstad.

Från fredag eftermiddag till söndag lunch samlas ett gäng kvinnor på Fogelstad kvinnliga medborgarskola för att skriva, och umgås.

Vad de skriver? Romanutkast, dikter, avhandlingar, texter...

- Vad man skriver spelar ingen roll. Vill man dela med sig får man det, vill man inte går det lika bra, säger Anna som strävat efter en låg skrivartröskel. Det är huset och stämningen som är grejen. Att få arbeta tillsammans i ett hus där Wägner och Martinsson en gång skrivit...

 

Upplägget är enkelt, man äter tillsammans och det är tyst i huset på förmiddagen och eftermiddagen när alla gör sin grej i stillhet. Sedan börjar samtalen, och gemensam matlagning...

- Eftersom alla som kommer till huset påverkas och slås av historiens vingslag behöver man inte göra mycket för att få i gång samtalen om samhällsaktuella frågor som även Tamm, Hermelin och alla deltagare pratade om för 100 år sedan. Det blir alltid intressanta samtal, säger Anna.

 

Anna har tidigare varit ordförande i Vänföreningen Fogelstad men det är inte därför hon arrangerar skrivarhelger.

- Nej inte alls, men jag vet att huset behöver bli fullt av aktiviteter och att dra ihop en helg är ett enkelt sätt att skapa förutsättningar för att fler ska upptäcka Fogelstad, så att vi alla tillsammans ska kunna fortsätta driva Fogelstad. Jag brinner för Fogelstad och vill att historien ska leva vidare. 

 


Bra plats för tankar...


Vill du arrangera en skrivarhelg på Fogelstad? Gör så här!

 

1. Hör av dig till oss på info@fogelstadkvinnliga.com och kolla vilka helger, eller dagar, som är lediga. Varför inte åka med gänget på jobbet? Så kan ni bli klara med det där projektet som måste vara färdigt före sommaren.

 

2. Det finns totalt 20 sängplatser i huset (man delar rum) och ni betalar 600 kronor per natt och deltagare för övernattning. Det är vandrarhemsstandard så man tar med egna lakan och handdukar. Och man städar innan man åker hem.

 

3. Mat! Om du som arrangör står för maten finns det ett stort och välutrustat kök där ni enkelt lagar mat till många. Det finns också en matbutik ett par kilometer bort. 

- Jag brukar beställa matkassar som jag bara hämtar och lassar in i kylskåpet. Sista dagen brukar vi få ihop en bra lunch av rester från helgens middagar, säger Anna.

Kostnad per deltagare (två nätter plus mat) brukar landa på 1 500 till 2 000 kronor för en helg. Lite beroende på vilken nivå man lägger maten. 

 

4. Vill man få in en utflykt i schemat finns det vackra platser i omgivningarna! Och en badsjö på cykelavstånd! (Vi har tio cyklar att låna ut!)

 

5. Vill ni få en guidning av huset - kan vi säkert lösa det. Mejla oss! 


6. Vill du ha hjälp att hitta deltagare till din skrivarhelg? Efterlys i Fogelstads stora facebookgrupp!
 Bilder från verksamhet i huset...


Comments


bottom of page