top of page

Yogaretreat på Fogelstad i sommar – 15-20 augusti

En vecka med yoga, fantastisk mat och historia på Fogelstad Kvinnliga Medborgarskola.


Boende, resa och kostnad

Boende i vackra, historiska 2- och 3-bäddsrummen ”Elin Wägner”, ”Ada Nilsson”, ”Honorine Hermelin”, ”Moa Martinson”, ”Kerstin Hesselgren” och ”EbbaHolgersson”. Medtag lakan och handdukar. Resan dit från Stockholm, med bil eller med tåg till Katrineholm och anslutande buss till Fogelstad, tar två timmar.


Ankomst: Tisdag 15 augusti kl. 15.00. Avfärd: söndag 20 augusti efter lunch. Pris: 5800:- vid bokning


För mer info och betalning – maila tjia@torpe.se


Yogan

I sex dagar leder Ingun ett eller två yogapass om dagen, i lugnt, meditativt tempo. Temat är glädje, stillhet och kraft. Yogan innehåller medicinsk yoga, yinyoga, djupavslappning, yoga nidra, mantramusik och guidade meditationer. Vårt focus är en gemensam närvaro i rummet genom andning och rörelser som kan jorda tankar, känslor och kropp. Mjuka rörelser i ett meditativt tempo för att skapa ett flöde i kroppen, men även mer dynamiska sekvenser.


Maten

Kathrin lagar god, näringsrik och vacker rawfood och vegetarisk mat. Frukostbuffén varierar och baseras på årstidens frukt och grönsaker. Ur matsedeln för veckan; couscous med marockansk kikärtsgryta, rawfoodtacos med valnötsfärs, sötstark grönsakswok med risnudlar, falafel med tabouleh, rödbetsburgare, bakad sötpotatis, indisk gryta “palak paneer” med tofu och kokosbasmatiris, chokladganachetårta, jordgubbsglass med cashewnötter.


Historien

Tjia guidar och berättar om Fogelstad kvinnliga medborgarskola förr och nu. Vi intar gemensamt de femton rummen som rymmer så många kvinnoöden, så mycket mod, så många möten. Den vackra, innehållsrika utställningen på andra sidan vägen berättar historien om skolan och kvinnorna som öppnade den för 100 år sedan. Vi tar oss fram på grusvägarna till sjön Aspen, Julita kyrka och Julita gård.


Vi som leder yogaretreatenIngun

Mörner är yogalärare, utbildad i medicinsk-, yin- och holistisk yoga. Hon har deltagit i buddistisk undervisning under många år samt deltagit i flertal meditations- retreater. Jag leder yoga klasser regelbundet och håller även workshops i yoga /mindfulnessHon arbetar som psykoterapeut och handledare inom organisation för cheferoch personal inom vård och behandling. Hon har även utbildat personal i mor-barn samspel och hållit föredrag om trauma och PTSD.


Kathrin Söderberg är mångkulturell diplomerad raw food kock med en passion för växtbaserad mat, yoga och holistisk livstil. Hon lanserade år 2020 sin första kokbok i en tid då världen behöver stärka sitt immunförsvar och sin hälsa. Vid 60-års ålder startade hon ett nytt liv i Nerja, Andalusien. Utöver sina retreats runtom i världen

(Spanien, Sverige, Schweiz, Costa Rica, för att nämna några destinationer) erbjuder hon även privata retreats för en till fyra personer, där maten, yoga och vandringar anpassas till gästernas behov.


Tjia Torpe är folkbildare, kulturpolitisk aktivist och ordförande i Insamlingsstiftelsen Fogelstad som återöppnat Fogelstad kvinnliga medborgarskola. Hon bodde också i Julita på 80- och 90-talet och känner trakten och dess historia.

Comentarios


bottom of page